ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Числото 13

  Защо числото 13 е фатално и защо е число на Вечната Любов? То е подобно на Любовта: когато разбереш Любовта – тя е благословена; когато не я разбереш, тя става проклятие за тебе. Същото е с тринайсет: числото 1 е Бащата, 2 е Майката, 3 е Синът, 4 е Дъщерята. В числото 13 липсва двойката, липсва Майката, липсва Любовта.
  Всяко нещо, в което липсва Любовта, е фатално. Ето защо числото 13 е фатално. Много хора и досега се страхуват от него – в него има трудност. Но който е разбрал Любовта, разбира, че това число е велико. Това е число на Вечната Любов – но който има правилно познание на Любовта. 
   
  Из лекция, държана на 5 април 2016 г.
  Числото 13 е число на вечната любов. Много силно число. Да работиш с Любов, казва Учителя, е да вселяваш Бог в теб. Има закон: Любовта може да обича всички, вярата не. Любовта има голям обхват. Това число се води фатално защото не е разбрано. Любовта, която не е разбрана също е фатална.

  Няма фатални числа, мислите на хората са фатални, т.е с фатално мислене. Фаталният човек може да пострада и на на най-хубавите числа.
  Из интервю - Тайната на числата / Портал12
  Нека все пак обясним, защо числото 13 се определя като фатално. На него му липсва 2-ката. Единицата е бащата, двойката е майката, тройката е сина. При числото 13 липсва Любовта и това е фаталното. От друга страна 1+3 е 4, което е тайното име на Бог. Тоест който е разбрал Любовта, той влиза в друга система и за него няма фатализъм. Така че, това число си остава опасно, за тези които не го разбират и това трябва така да бъде.
  Из интервю - Тайната на числата / Портал12
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Числото 13" ...