ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Постенето

  Идеята за поста: означава една изключителна решителност да преследваш Чистотата. Това е да пазиш ума си от всяко замърсяване – това е пост. Иначе може да гладуваш колкото си искаш – няма проблем, но това нищо няма да разреши. Трябва да пазиш ума си от всяко замърсяване! Ако не се пречистваш, постът ти е грешен – ти отново оставаш в нечистия ум, в падението. Ако се храниш със заблуди, какъв пост може да ти помогне? Постът не може да помогне за заблудите; за заблудите няма никаква благословия.
   
  Из лекция държана на 4-и Юли 2017, Варна (форум за здравето)
  Пост без вода – задължителен при тежка болест. Тогава енергията на Кундалини става по-могъща.

  Болестта – това са живи същества, които атакуват човека, превземат го. При пост и молитва те се унищожават. Формулите са изстрели. Когато сте болен, спрете подаването на гориво. Не викайте злото. „Ще оздравея!”
  Из Закони на живота, 2012г.
  Много хора постят и мислят, че се пречистват. Тук искам да ви освободя от едно заблуждение. Когато постиш, не мисли, че пречистваш тялото и душата си. Пречистване има само когато си истинолюбив. Това е мярката. Това при ученика е ежедневен процес във всеки миг. Тогава Духът ще те научи да се храниш правилно.
  Из интервю за Портал12
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Постенето" ...