ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Осъждането

  Осъждането е самоотделяне от Бога - самоотделяне. Нечистото съзнание е всякога критично и осъждащо.
  Из лекция Не съдете, за да не бъдете съдени, изнесена на 2 октомври 2001г.
  Ученикът никога не осъжда. Забележки прави, но както съм ви обяснявал, забележките са по закона на любовта – критиката не е. Пак повтарям: ученикът никога не осъжда. Всеки който осъжда, пропада в осъждането си. Всеки който осъжда, ще бъде трижди осъден.
  Из лекция Ученикът, изнесена на 1 октомври 2002г.
  Никога не осъждай дори и дявола, защото не знаеш дълбокия замисъл на Бога. Затова при всяко осъждане една част от твоята фина енергия се разгражда. Тази фина енергия идва от Бога и е много ценна, защото тя е свързана с истинското разбиране на живота.
  Из идея за размишление Дяволът, 26 септември 1996г.
  Ако отричаш нещо, ти отричаш Бога. Отричането е осъждане. Например: не осъждай злото в човека, защото и без това злото е осъдено, но се моли Бог да израсне в този човек. Не осъждай злото в човека, защото и без това то си е осъдено, има си причини за да съществува, но се моли Бог да израсне в този човек.
  Из лекция Не съдете, за да не бъдете съдени, изнесена на 2 октомври 2001г.
  Има нещо което хората трябва да научат тука на земята за да се освободят от осъждането. Пробуденият никога не осъжда, това е човекът на петото тяло, говорим за човека на петото тяло, на висшата душа. Пробуденият никога не осъжда, той не се меси в дълбокият замисъл на Бога. Неосъждането е качество на чистото съзнание. Докато осъждането създава нови карми, нови проблеми, и настоящи и бъдещи.
  Из лекция Не съдете, за да не бъдете съдени, изнесена на 2 октомври 2001г.
  Именно затова е казано: не съдете, за да не бъдете съдени. Защо? Защото твоето съдене е неговия капитал, капитала на злото. Твоето осъждане е неговия капитал.
  Из идея за размишление За злото, 7 август 2001г.
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Осъждането" ...