Акценти по теми

default

Елеазар Хараш за ... Орфей

  Орфей е един от Великите Учители Пламъци, слезли да учат земното човечество. Самият Орфей казва: „Слязох, защото Душите станаха сенки: те паднаха в тайнствен унес. Те бяха родени с безсмъртни чувства, но станаха призраци“. 

  Заедно с баща си са били представители на Първата Слънчева Раса, Бархишадите – Боговете. Те спадат към Древната Слънчева Династия, както е имало такива жреци и в Атлантида, и в Египет. Орфей е бил в храмовете на Атлантида и в храмовете на Египет, за което казва: „От там изтръгнах Тайните на Чистата Наука“. Орфей е минал през тайните на пирамидите и през мистерията на смъртта.

  Наричали са го Блестящия или Великия Животворящ, защото Орфей умеел да пробужда Божествената Душа.

  Знакът на Орфей още от тогава е пентаграма с две окръжности. Външният кръг е спящият човек – непробудения. Падне ли външният кръг – станал си ученик. Падне ли и вътрешният кръг – станал си Посветен. Такъв е Пътят на тази пентаграма.

  Външно той беше човек, вътрешно той беше от слезлите при хората Богове. Орфей е трябвало да извади човечеството от мрака на земното, (земното означава невежеството). Трябвало е да го оживи с Чистото и Тайно знание.
  Музиката на Орфей е била велико Поклонение към нещата.

  Орфей и днес е над настоящето и бъдещето – самият той е слязло бъдеще. За Орфей се казва: „Той е по-дивен от Седемте чудеса на света“. Той е ехо от един съвсем друг свят – Абсолютно неземен. Орфей е само една силна част от тракийската Духовност.

   
  Из лекция, държана на 7 юни 2016 г.