ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Орфей

  Орфей е един от Великите Учители Пламъци, слезли да учат земното човечество. Самият Орфей казва: „Слязох, защото Душите станаха сенки: те паднаха в тайнствен унес. Те бяха родени с безсмъртни чувства, но станаха призраци“. 

  Заедно с баща си са били представители на Първата Слънчева Раса, Бархишадите – Боговете. Те спадат към Древната Слънчева Династия, както е имало такива жреци и в Атлантида, и в Египет. Орфей е бил в храмовете на Атлантида и в храмовете на Египет, за което казва: „От там изтръгнах Тайните на Чистата Наука“. Орфей е минал през тайните на пирамидите и през мистерията на смъртта.

  Наричали са го Блестящия или Великия Животворящ, защото Орфей умеел да пробужда Божествената Душа.

  Знакът на Орфей още от тогава е пентаграма с две окръжности. Външният кръг е спящият човек – непробудения. Падне ли външният кръг – станал си ученик. Падне ли и вътрешният кръг – станал си Посветен. Такъв е Пътят на тази пентаграма.

  Външно той беше човек, вътрешно той беше от слезлите при хората Богове. Орфей е трябвало да извади човечеството от мрака на земното, (земното означава невежеството). Трябвало е да го оживи с Чистото и Тайно знание.
  Музиката на Орфей е била велико Поклонение към нещата.

  Орфей и днес е над настоящето и бъдещето – самият той е слязло бъдеще. За Орфей се казва: „Той е по-дивен от Седемте чудеса на света“. Той е ехо от един съвсем друг свят – Абсолютно неземен. Орфей е само една силна част от тракийската Духовност.

   
  Из лекция, държана на 7 юни 2016 г.
  Между другото, Орфей има седемнадесет книги, възможно е да има и други тайни, но няколко от тях, от силните книги, за радост са излезли, разбира се, на руски език, тъй като тези руснаци проникват почти навсякъде.
  Из лекция Истинското учение на Орфей, изнесена на 3 април 2007г.
  Например Орфей е същество на Слънцето, плод на Словото. Това е същество на Словото, тъй като Словото е господарят на Слънцето, символично на Слънчевия, или Божествен, живот.
  Из книгата Живата вода, 2013г.
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Орфей" ...