Книги

default

Мъдростта и нейните богатства

Мъдростта е вечното добро. Мъдростта е животът на Светлината, а самият живот символизира плодородието. В момента, в който Всевишният е докоснал живота, се е явило изобилието. Бог е Изворът на всяко изобилие. Животът е изобилие. Мъдростта е неизмерима. Истината е неведома. Любовта е безкрайна. Славата Му е необяснима. Търпението Му е велико. Тайната Му е магнетична и всепоглъщаща, а Мистерията Му е неизповедима и след всичко това как можем да Го определим? Не е възможно, но можем да Го приемем, за да се вдъхновяваме безпределно.

Можете да поръчате от:
www.svetanaknigite.com portal12.bg
Можеш да имаш много знания, но те са само знания, защото за пътя към Мъдростта те са излишни. Знанията за пътя не са самият път - те са окови по пътя, защото по пътя може да се върви само когато си без окови, само когато си свободен.
Мъдрецът не е Словото, той е самият път, самият живот. Той не живее в Свещените книги и цитати, той живее в Духа.

Мъдрецът е постоянен в доброто и затова не е необходимо да го изучава. Мъдрият човек е добър поради своята естествена природа, докато обикновеният човек иска да бъде добър, но все не успява, защото е изгубил естеството си.
Мъдростта не е търсене на доброто, защото тя е самото добро, тя е вечното добро. Енергията на вечното добро е постоянно разширяваща се и обогатяваща се от самия подход на доброто. Ти можеш да бъдеш добър, когато целият ти подход е доброта, а не когато си изпълнен със знания и информация за доброто. Доброто - това си ти, а не знанията ти за него.

Жаждата за истинска Мъдрост ще ти помогне да се освободиш от знанията за доброто и ще те направи такъв, какъвто си, а не такъв, какъвто искаш да станеш. Не се стреми, а просто бъди, защото това е твоята същност.
 
Елеазар Хараш
Варна, октомври 1998 г.