ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Морето

  Морето, това е един огромен източник на енергия. Както ви казах и преди реките се движат не поради самата вода, а защото зад водата е скрита енергия и това е жива енергия. И когато тази енергия се оттегли реката пресъхва.

  Другият важен момент, който се знае е, че има определени места в моретата и океаните, където цари тотален мрак и през деня, и през нощта. Това е свързано с тайната на Атлантида. Морето си има своята магическа сила, която според окултната наука никога не остава човека равнодушен. Това означава следното: или обичаш морето и то те привлича, или изпитваш някакъв особен страх или възхищение.
  Из лекция Тайната на водата, изнесена на 3 август 1999г.
  Морето, това е големият дом на събраната вода. На египетски се нарича нуну, вода. Означава, както и преди време ви казах, водач. Тя ни очиства и води към древния живот, това е нейната мисия. Тя се е пожертвала напълно съзнателно, тя ни води към древния живот.
  Из идея за размишление За водата, 2 декември 2003г.
  Когато един човек плува към дълбочината на морето и има его, той не познава законите на морето и може да се удави, защото егото умира в дълбочината.
  Из книгата Древна и нова мъдрост, 2013г.
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Морето" ...