ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Лъжата

  Лъжата е голямо сеене на допълнителни трудности и страдания – откъдето идва отчаянието на човека. Думите на лъжата трупат бъдеща бедност и тежки болести и последствия. Който лъже, навлиза все повече в неразбиране на нещата, отнема му се разбирането. Лъжата е извратено говорене, развалено слово. Лъжата е най-силната връзка с проклятието и със смъртта.

  Ако искаш Духът ти да е силен, трябва да се умиеш и от най-малката лъжа.

  Лъжата разрушава твоята тънка енергийна защита, откъдето много лесно нахлуват многобройни паразити. Можеш да носиш колкото си искаш талисмани: една малка изтървана лъжа – талисманът става смешен, т.е. или живееш правилен живот и не ти трябват талисмани и тамян; защото който иска с тамян да излъже Дявола, няма представа с кой си има работа. Българската поговорка казва: „Дяволът сега сам пали тамян“, той много го обича, за него е нещо като роза – прекрасно цвете.

  Лъжата е блокиране на Божия Път в човека. Лъжата говори за личностно пропадане на човека и за стара връзка с тъмните сили; докато Истината е състояние, чрез което се движиш все повече в Замисъла на Бога. Който е избрал лъжата, няма да му достигне вяра в тежки битки и събития в неговия живот – т.е. ще му бъде отнета вяра. Казано по друг начин: ще му бъде изпратен проблем, трудност или събитие, което ще го разруши, защото там Бог няма да участва. Там, където е лъжата, Бог не участва, не дава подкрепа

  Лъжата е неумолим закон на падението. Хората на лъжата не получават изцеление. Няма значение дали са деца – Бог знае лъжата им от миналите животи. Лъжата не получава изцеление, защото лекува само Бог – но Той никога не лекува лъжата. Лъжата – това е най-тежкият паразит. Лъжата носи повече безпокойства, отколкото човек може да си представи и предположи.
  Из лекция държана на 7-и Октомври 2014 г.
  Демоните влизат в човека най-вече чрез лъжата главната врата за тях. При другите грехове влизат дяволите. Но там, където има лъжа, това е най-коварното нещо – затова накрая ще говорим за лъжата. Най-много влизат чрез лъжата. Почнеш ли да допускаш често лъжи в живота си, ти се населяваш с демони. Казвал съм: имаш право да премълчаваш Истината и да говориш Истината, но пази се от твоята уста да излиза лъжа.
  Из идея за размишление Демоните, 7 октомври 2014г.
  Целта на смъртта е да те освободи от лъжата. Колкото повече лъжеш, толкова повече увеличаваш смъртта. Ето смъртта се явява на помощ. Целта на смъртта е да те освободи от лъжата, докато накрая напълно те освободи. Както казах: увеличаваш ли лъжата в себе си увеличаваш смъртта и увеличаваш егото. Егото расте най-много от лъжата, и от други неща, но най-много от лъжата. Някой казват благородна, бяла, синя, няма такива цветове. Няма никаква лъжа, Учителят казва: абсолютно никаква лъжа.
  Из лекция Красотата, изнесена на 4 декември 2001г.
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Лъжата" ...