ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Лекарите

  Лекарите не лекуват хората, те не могат нито хората да лекуват нито себе си, станали са прекалено користни.
  Из лекция Иблис-тайният живот на Сатана, изнесена на 3 октомври 2000г.
  Много хора и досега страдат от своите добрини; други продължават да сеят добрини, от които ще получат карма, тъй като не познават Дао, не живеят в Бога, а пък правят добрини. Те не знаят никакви последствия, както някои лекари лекуват болни – Бог не дава, пък те го лекуват; добре тогава..., и после последствия.
  Из лекция Лао Дзъ, изнесена на 7 септември 2010г.
  Всяка работа е Негова: Той влиза в хората; Той ги прави майстори; Той ги прави лекари истински; Той изпраща хората при фалшиви лекари, за да си получат и те „наградата“; Бог влиза и дава погрешните диагнози; Бог влиза и лекува когото трябва. Той знае кой какви уроци трябва да научи. Тука никакви лекари нямат думата, никакви майстори. Единственият Майстор действа скрито навсякъде. Затова, ако ти спечелиш Доверието на Бога, Той няма да те изпраща при фалшив лекар или при екстрасенс и да те разкатава... Или както оня случай: отива един човек при един лекар и лекарят му казва: „Ти си тежко болен от рак“. Човекът се пропил… Отива при друг лекар, лекарят му казва: „Нямаш никакъв рак“. „Така и така се пропих, ще пия и още“... и т.н. Всякакви случаи има в тази област…
  Из идея за размишление Сай Баба:Бог, 2 юли 2019г.
  Ако лекарите при сегашните условия на живота успеят да премахнат болестите, с това те ще създадат най-голямото зло в света. Затова не им е дадено да разбират и да лекуват.
  Из идея за размишление Неразбраните неща, 1 октомври 2013г.
  За да се изцели човек от съдбата си, той трябва да се върне в Дървото на живота, т.е. в правилния начин на мислене. Той може да си го наложи, не да чака някой да го научи – той може да го избере. Дървото на живота, това е чистата енергия, това е изцелителната енергия, това е тънката, проникваща енергия на Любовта. Затова лекарите не могат да лекуват, защото здравето е глобален въпрос. То изисква много велика любов към Бога. Освен това само здрав човек може да лекува. Няма здрави лекари, с много малки изключения – полуздрави. Има такива, които се развиват правилно, но те са много малко.
  Из лекция Дървото на изцелението, изнесена на 3 август 2004г.
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Лекарите" ...