ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Звездите

  Звездите ти влияят толкова, колкото им позволяваш. Това означава: страстта ти влияе толкова, колкото й позволяваш; обидата ти влияе толкова, колкото й позволяваш; омразата ти влияе толкова и т.н. и т.н. колкото й позволяваш. Щом нямаш правилно разбиране, звездите ти влияят, обстоятелствата ти влияят, светът ти влияе. Една обидна дума ти влияе, може да те разрушава. Дори един камък на улицата, може да се спънеш в него и да помислиш, че ти е виновен.
  Из лекция Овладяване на съдбата, изнесена на 7 юни 2005г.
  Звездите нищо не решават – те са само слуги, те са само последствия. Решаващото е свободната воля на човека, която може да проникне в неговото собствено минало и то тука, в настоящето.
  Из лекция Брахман и карма, изнесена на 1-ви август 2006г.
  Другия важен момент за звездите, въобще за хороскопа, аз се учудвам още, милиони хора света гледат да се съветват със звездите, искат съвет от звездите, а не от Бога. Който търси звездите попада в капан, но това е друг въпрос.
  Из лекция Сведенборг, изнесена на 1 октомври 2002г.
  Въобще звездите трябва да станат на прах, ако искаш да познаеш своя център. Докато се занимаваш със звезди, ще се окаже след време, че си човек на знанието, човек на външните неща и илюзията. Така че, и звездите трябва да си почиват, но после ще стане въпрос за това.
  Из лекция Дзен, изнесена на 2 декември 2003г.
  Любящият Истината се изплъзва на звездите, звездите не могат да го задържат, защото той не е човек, а Птица Дух. Той има взрив от енергия чрез Огъня отвътре.
  Из лекция Атлантида, изнесена на 2 май 2017г.
  Да изследваш Космоса, звездите, а да не познаваш себе си – това означава да губиш своето цялостно съзнание. Без цялостното съзнание, което го имат само Мъдреците, няма правилно възприятие. Без цялостно съзнание, нищо не можеш да проучваш.
  Из лекция Простите неща, простите истини - изнесена на 2 юли 2019г.
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Звездите" ...