ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Древното зло (6666)

  Древното зло е нямало никакво послушание, абсолютно никаква покорност, никакво преклонение към Бога. На това зло е бил отнет Изборът, защото то било крайно обсебващо.Древното зло е нямало никакво послушание, абсолютно никаква покорност, никакво преклонение към Бога. На това зло е бил отнет Изборът, защото то било крайно обсебващо.
  Едно от страданията, свързани с Древното зло, е тежката проказа – като остатък. Тя може и да бъде излекувана, но чрез Тайна промяна в съзнанието. Иначе проказа означава разпад; става въпрос: разпад, който върви към душата… Но и тука то не е искало да се поучава – когато е имало много прокажени. Голямото и тежко страдание не го вразумявало (ако това зло е в човека, в проказата, няма вразумяване!), нито го облагородявало – а напротив, го ожесточавало.

  Из лекция 19 юни 2020 - Древното зло
  Древното зло, не се превръща в добро – то се превръща в по-голямо зло, то се разраства.

  Древното зло е скрито от погледа на хората, от погледа на Ангелите – и казва Учителя – и от погледа на Боговете. И те не го знаят: какво прави, къде е, как е заключено. Това зло още в своето минало е отрекло тотално Бог и Истината – говорим за пълно отричане. Това зло има в себе си вкаменени възгледи и огромна воля за жестокост.
  Из лекция 19 юни 2020 - Древното зло
  Това Древно зло е... тотално е отрекло Истината и тотално е отрекло Живота. При него няма изход навътре: то унищожава и Душата, и Духа до корен – и затова то е заключено, Четирите шестици – и Абсолютът го е заключил.

   
  Из лекция 4 септември 2018 - Атлантида
  Древното зло е избрало път срещу Бога, и то – упорит път.


  Това Древно зло, както и сатанинското, нямат собствена реалност – те били само допуснати, те само са изтекли от Него, но Той ги превъзхожда, защото е Съвършен.

  Безумието на това Древно зло е, че то е поискало Бог да му служи (дотам е стигнало Древното зло!) – така то се сблъскало със Съвършенство, което не познавало, и умряло в себе си.
  Из лекция Древното зло, изнесена на 19 юни 2020г.
  Древното зло е Абсолютна безжалостност.
   
  Защо е създадено Древното зло?
  Защото Целите на Скритият Бог са по-дълбоки от всякакви човешки, духовни, да не говорим за жалки религиозни разбирания.
  Из интервю за Портал12, 20 май 2022г.
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Древното зло (6666)" ...