ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Динамиката

  Човекът на Истината е съставен от две неща: Покой и Динамика. (Покой и Динамика – тоест, когато трябва, той може да задвижва Бог в себе си. Когато трябва, може да изглежда даже и безпомощен – тъй като някой път Истината изпитва човека и иска той да се смири: да не си помисли, че тази сила в него е негова. Никой няма своя собствена сила. Който си мисли, че тя е негова, и злоупотребява с нея, той ще бъде наказан от нея.)

  Превърни мъките си в цветя – и ще познаеш Пътя си към Истината.
  Из лекция Старците за Истината, държана на 3 ноември 2015 г.
  Тайната на Бога се постига с изключително динамично приближаване. Много специален закон на Дионисий, голяма тайна – хем ясен, хем скрит. Пак ще повторя: Тайната на Бога се постига с изключително динамично приближаване.
  Из лекция Дионисий Ареопагит, държана на 06.09.2011Г.
  Любовта е всякога будна, т.е. динамична, никога злото не може да я изненада, понеже любовта има вибрациите на Бога. Това е една постоянна динамика и човек който живее в любовта, злото не може да му посегне, защото Учителят казва, че когато злото влезе в любовта то ослепява, то не може да вижда в тази сфера.
  Из ЛЕКЦИЯ - ВЕЛИКИТЕ ЗАКОНИ НА ЛЮБОВТА държана на 03.07.2001
  Спокойствието е будно, динамично състояние, и то е още стаен огън. Това е будно, динамично състояние, овладяно, тука силите са овладени, тука има равновесие, и в това равновесие всички сили на злото и на внушенията се разпадат
  Из лекция 33 загадки от Учителя държана на 5.06.2001
  Ученикът има свещен говор. Той има чист и динамичен покой.
   
  Из ИР Ученикът, държана на 4.10.2011.
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Динамиката" ...