ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Водата

  Водата е древна дума на Бога, древно дихание на Бога. Думата “вода” означава “водач”, защото в първичния си вид, преди да слезе надолу, тя е била заключена Прасветлина и тази Прасветлина е живяла в океана на Бога, преди да потече надолу като чиста кристална енергия - Второто слизане. А тази енергия впоследствие слиза още по-надолу, облича се във вещество, за да стане достъпна до хората и да се нарече “водач” или “вода”. Водата горе е Любов, долу е вещество. Ако човекът цени водата като чиста енергия, тогава тази енергия някога ще заведе човека в океана от Прасветлина.

  Тази вода е мистично неизчерпаема… Тя се изрича още като Прамайка. Друго нейно име е “Бездната”. Тук няма Земя, а Свобода и Безкрайност… Първичният океан. Пътят на Водата е Спасение… Това е Свобода и завръщане в Океана на Бога, защото тя е говор на Бога. Чистата вода винаги знае своя път. Тук да уточня - Чистата вода, това са тези правилни… разумните действия в човека… Това е Живата вода - само тук можеш да се развиваш, иначе не течеш, като... Нечистата вода - това е блуждаене и безпътица. Може да се каже - нечистото мислене. Водата е жива, подвижна красота, защото е взела нещо от Природата на Бога и на тази Прасветлина - сияещата. Водата е Божие влияние, тя има в себе си скрито, мистично съзнание. Водата е друго име на течащата Любов
  Из интервю пред Портал12 на 20.11.2018, Варна
  За атлантските жреци думата Атл (Вода) е много древна. Древен говор на Орела, т.е. на Безкрая. Това е послание на Орела: Бъдете Истина за другите! От там произлиза и думата, после: Атланти. Бъдете Истина за другите! Бъдете Вода за другите! И по друг начин казано: Бъдете Живот за другите, за да текат те към своя Източник. Според Първата раса на Атлантите Рмоахали (преди сме говорили за тях – Първата раса е една от най-дълбоките на Атлантида), според тях думата Вода означава Обучение за Пътя към Бездната, за Пътя към Безкрая. Те казват:

  „Да застанеш срещу Водата значи да застанеш срещу Незнайното“.
   
  Из лекция Атлантида, държана на 1 септември 2015 г.
  Освен да ни чисти, Водата има и специални свойства, тя води до Богопознание. Водата е, която изработва в нас Тайната на Чистото Сърце.

  Водата е очарование. Ние пием злато, но не знаем това. Водата е Велико Самоотдаване на Бога. Водата е друго име на течащата Любов. Без Вода нямаме живот. Без Чистота нямаме очи. Реката е пътуване. Морето е красота. Изворът е роза. Океанът е Свобода.

  Реката е пътуване. Морето е красота. Изворът е роза. Океанът е Свобода. В ручея има Прoповед. В морето има простор. В извора има себепознание. В океана има Безмълвие.
  Из предговор на книгата “В Храма на водата”, Февруари 2017 г.
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Водата" ...