ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Виждането

  Само който има любов - казва Учителя - има реални очи. Само любовта е реална и само любовта дава реални очи, включително и за други светове. Щом не виждаш Бога, ще обикнеш разочарованието и нещастието. Това е неизбежно. Щом не обичаш Бога не го виждаш. Щом не го виждаш, ще започнеш да виждаш разочарованието, нещастието, проблемите, трудностите и т.н. а има проблеми които се справят с хората, разрушават ги.
   
  Из лекция за Сведенборг държана на 04.09.2001
  Толтеките. Безупречният открива в себе си виждането, което е част от Бога, понеже Орелът му дава част от Своите Очи. А грешният вижда себе си – той няма друг поглед, не му е даден, няма допълнителни Очи. Понеже така е живял, това е търсил – това вижда. Само Любовта към Орела дава допълнителни Очи. И така: обикновеното виждане е лъжа, то е падението на човека.
   
  Из лекция Атлантида 01.09.2015
  Любовта е най-висшето съзнание. Това означава най-висшето око. Любовта е във велико единство с Бога, и затова тя вижда чрез Бога, чрез Неговите очи. Очите на любовта са очите които виждат реалността. Това са единствените истински очи. Очите на любовта.
   
  Из ИДЕЯ ЗА РАЗMИШЛЕНИЕ - ОЧИТЕ КОИТО ВИЖДАТ РЕАЛНОСТТА изнесена на 02.10.2021
  Самият връх на пирамидата, символизира върхът на виждането. Това означава, че човек трябва да се издигне до това виждане. Ако има стремеж към върха, той трябва да се издигне до висотата на това виждане, което е виждане на Бога.
   
  Из лекция За тайната на пирамидата държана на 4.7.2000

  Когато любиш, примерно човек, ако любиш истински, ти виждаш в него Бог. Когато любиш Бога, когато каквото и да любиш, ти виждаш по един Божествен начин. Това означава, че самата любов е виждането. Истинското  виждане се дължи на самата любов. Само Любовта, казва Учителя, има очи за Бога. Те са абсолютно сродни. Подобното вижда подобното.

  Из ИДЕЯ ЗА РАЗMИШЛЕНИЕ - ОЧИТЕ КОИТО ВИЖДАТ РЕАЛНОСТТА изнесена на 02.10.2021
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Виждането" ...