ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Вегетарианството

  Който яде месо, ще се натъкне на такива страдания които и през ум не са му минавали, разбира се това става бавно и постепенно, но няма значение. Тука само ще направя едно допълнение, че този който яде месо има в себе си дълбоко скрити месоядни идеи. Чрез месото кръвта се заразява и заблужденията се увеличават и постепенно други същества ще имат планове в подсъзнанието на човека. Дали човек разбира това е друг въпрос.
  Из лекция ИДЕИ ЗА РАЗМИШЛЕНИЕ – ПО УЧИТЕЛЯ държана на 3.09.2002
  Учителят казва кой е месоядец. Този който критикува, завижда, мрази, е духовен месоядец, много по-опасно от външното, по-хубаво е да ядеш месо и да не критикуваш, отколкото да си вегетарианец и да критикуваш. Още една важна идея за вегетарианците. Ако цял ден се тревожиш за щяло и нещяло, ти не си вегетарианец.
   
  Из лекция ИДЕИ ЗА РАЗМИШЛЕНИЕ – ПО УЧИТЕЛЯ държана на 3.09.2002
  Бог не е нито между вярващите, казва Учителят, нито между неверниците. Той не живее нито между вегетарианците, нито между месоядците. Той е между любящите души. Щом се раздвоиш в себе си, Бог вече е вън от тебе.
   
  Из лекция Учителя за Бога държана на 1.05.2012
  В София ме питаха за вегетарианството. Някои мислят, че като ядат само плодове, ще станат вегетарианци. Няма такъв закон: истинското хранене е любовта към Истината. Истината и думите, свързани с Истината, самите думи са енергия. Когато обичаш по един особен начин Истината, това е хранене с енергия, истинско вегетарианство. После вече можеш да ядеш и плодове, и някои други неща, тогава вече всичко се осмисля. Останеш ли само на плодове, твоята работа е загубена.
  Из лекция ГРЕХОПАДЕНИЕТО СПОРЕД ТОЛТЕКИТЕ държана на 07.12.2004
  Ако искаш да се храниш истински, трябва да имаш свещени отношения към всички неща. Тогава вече вегетарианството, макар, че е илюзия, има някакво малко значение. Защото когато се храниш със свещеното отношение към всички неща, ти се храниш със съкровената есенция, с Любовта.
   
  Из лекция ВЪВЕДЕНИЕ В ХЕКАО (словото – светлина) държана на 02.09.2003г.
  Яденето на месо говорело за разболяване на съзнанието, откъдето почват всички други неща. Според атлантите яденето на месо означавало общуване с нисши психически сили. Не става въпрос за духовни сили, а за психизъм – нисши психически сили, които се групират в човека и образуват силата и развитието на неговата нисша душа. Именно това е целта на демоните – да се развие силата на нисшата човешка душа. Така постепенно човекът става звяр, бавно и сигурно, както са станали туранците, станали са могъщи зверове. Това означавало още, че яденето на месо е избор на илюзията. Значи такива същества избират пътя на илюзията.
   
  Из лекция Древните котки, държана на 06.09.2005
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Вегетарианството" ...