ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Благословението

  Ако искате да познаете Бога, в тръните трябва да видите рози, в тревогите трябва да виждате покой, в болестите трябва да виждате здраве и в смъртта трябва да виждате живот. Или, когато ви обхване голяма скръб, запалете в себе си всички светилници, за да видите благословението на скръбта.
   
  Из лекция Пътят, държана на 25.12.1996
  На земята ученикът се среща с Учителя, за да изработи вечно отношение към Отец. По пътя навътре към олтара на святата пещера, ученикът разбира, че злото е неговото тайно благословение. В света винаги има борба и ако си ученик, тъмните сили ще те атакуват, за да растеш в светлина. Ако си на страната на злото и мрака, тогава светлината ще те атакува, докато се пробудиш или изчезнеш в хаоса.

  Духът не иска да пробужда спящите, защото чрез пробуждането всички фалшиви надежди ще угаснат. За да останат техните надежди, ги оставя да сънуват. Това означава, че проблемът е зло за този, който обича съня и надеждата. Надява се този, който е изгубил любовта си. Този, който люби е в духа. В духа няма надежди, има само живот и пълнота.
  из лекция изнесена през 1996-а година
  В момента когато Иблис е бил прокълнат от Бога, той е започнал да се моли и да хвали Бога - това означава, че той никога не е губил будност - и казал: “Да бъда прокълнат от Тебе Господи е сто пъти по-хубаво отколкото да се отвратя от Тебе. Щом проклятието е от Тебе, то е благословение, защото всичко което излиза от Тебе, от Всесвятия е единствено благословение”.
  Из лекция Тайната на Иблис, държана на 5 септември 2000 г.
  Голямото страдание е голямо съкращение на пътя, което означава огромно благословение. Много същества слизат, за да направиш скок. Това е голямо съкращение по пътя към Бога. То е изключително голямата любов на Бога към тебе.
   
  Из лекция Майстер Екхарт, държана на 5.12.2006
  Страданието заслужава да бъде назовано „забулено благословение“.
   
  Из лекция Стоян Михайловски, държана на 03.06.2014
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Благословението" ...