ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Безсънието

  Душата и тялото се намират във вечно противоборство, за което Учителят много говори. Едно нещо, което много помага на душата в тази древна борба за оцеляване, това е чудният дар на съня, защото тогава душата изоставя тялото и навлиза в своя Първоизточник и получава нови сили за тази древна борба, която започва със събуждането. По време на съня душата се освобождава от тази скрита енергия на тялото и се зарежда с нови сили за борбата. Сънят е голям помагач. Тези хора, които по собствено желание се подлагат на безсъние, ще бъдат атакувани на първо време от халюцинации, а те са въведение в безумието.
   
  Из лекция Древната борба, държана на 18.06.1997
  Кога е демон и кога зли астрални духове? Когато безсънието е много често, редовно, когато кошмарите са редовни, когато мислите за самоубийство са редовни и чести, това е демон. Трябва голяма мобилизация, ако искате да помогнете на тези, които обичате. А от нас, от нашата помощ ще се нуждаят все повече хора. Ако ваш близък често се отчайва, ето ви формула-идея: Демон на отчаянието (конкретно!), в името на Господа Исуса Христа, заповядвам ти да напуснеш брат еди кой си, сестра еди коя си, този човек. Но трябва да сте усърдни.
   
  Из лекция Разчупване на проклятията, държана на 1.06.2004
  Само този, който обича Истината, изгубва съня си по Нея. Ето го къде е хубавото безсъние: да не можеш да спиш от Любов към Истината. Препоръчвам го, преживял съм го, знам какво означава: да не можеш да спиш. Ако трябва – години наред. Това е най-красивото безсъние.
  Из трета ИР - МААТ, ИЛИ ИСТИНАТА, Т.Е. ПРАВИЛНОСТТА, държана на 4 април 2017 г.
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Безсънието" ...