ТЕМИ: А-Я

default

Елеазар Хараш за ... Агарта

  Думата Агарта означава недосегаема земя, неуязвима земя. Защо недосегаема? Защото обладава, според Енох, ключовите вибрации. Тя владее ключът на най-могъщите и бързи вибрации, т.е. късите вълни на Бога. Агарта е наречена недосегаема, защото е родена от Мъдростта и Любовта на Бога, и от вечността. И досега самият Бог и Мелхиседек я съхраняват. Тя е дом на най-чистите съзнания. Тези чисти съзнания са говорили на ватански език, както Учителят го нарича, свещеният праезик, праезикът на боговете. Агарта е страна на безсмъртието, на безсмъртните същества. Агарта е тайна, която е построена по образа на Божеството и чрез самото Божество. От една страна е построена по самия образ, от друга страна чрез самия Него. Затова тя е недосегаема и ще остане недосегаема. Посветените казват, че след време Агарта отново ще стане надземен център. Ще остане подземен, но след време опитите ще се смесят и ще има обмяна на различни нива с другите напреднали същества.
  Из лекция Агарта държана на 1.11.2005.
  Агарта е велик подземен град, велико подземно царство, което съществува в момента и на физическо поле. Агартяните произлизат от Лемурия и Атлантида. Тяхното правителство е изцяло съставено от посветени. Първо, има един велик Старец, който ги ръководи, който е на три милиарда години. После има трима велики посветени-Учители; после има 12, после има 22 и после има 365 и всички отговарят за своите области. В Агарта се работи изключително много с тайните на светлината, това е изключителен тяхен закон. Там има вътрешно слънце. В Агарта също обитават дървета, цветя, животни и хора. Агарта е изключително мъдро организирано царство. Има жители на 500 години, на 1000, на 2000, на 40 000 и т.н. Дълбоки тайни и поразителни знания са скрити в Агарта. Историята на човечеството от миналите четири потопа, преди големия потоп в Атлантида, именно там се съхраняват от този изключителен Старец. Царят на Агарта или както го наричат царят на света, е на 3 000 000 000 години. Но има и по-стари от него, но не в неговия свят.
   
  Из лекция Агарта държана на 3.06.2003
  В Агарта се е случило следното, това е едно предание, което много хора го знаят, в случая това е предадено от брат Михаил. Той казва:Така, както си вървят хората в Агарта, животните и така, както си летят птиците, изведнъж за секунди всичко спира, застива, замръзва на местата си, настава неподвижност. Птиците бързат за няколко секунди да се хванат някъде, настава неописуема тишина. Знае се, че в този момент царят на света навлиза в своя подземен дворец и храм да се моли. Когато той влиза, произвежда такава вибрация, че го усещат всички същества, това е едно предание от Агарта.
   
  Из лекция Агарта държана на 3.06.2003
  Агарта е част от великия замисъл на Бога. Агарта е част от Древната абсолютна родина. 
  Из предговор на книгата Агарта
  Тайният ръководител, жрецът на Атлантида, който ръководи Агарта е Мелхиседек. В Агарта сега живее това, което е тайната мечта на всички народи: нещо, което никога не е падало в грехопадение, нещо, което не е губило никога Бога. Там живеят над две хиляди Посветени: няма болести, няма полиции, няма войски, няма такава система. Никакви земетресения, наводнения, никакви кризи няма в този свят. Много просто: това е Божий Замисъл и тайно, над всичко, това е Бог – и Той го съхранява и ръководи.
  Из лекция, държана на 4-и Април 2017, Варна
ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА : "Агарта" ...